SPF i dagkrem og makeup – ikke godt nok!

Trodde du at SPF i dagkrem og makeup er nok til å beskytte huden i solen? Da tar du feil. SPF i sminke og dagkremer er ofte ikke bredspektret. Det vil si at de ikke beskytter mot både UVB og UVA. Så skal du oppholde deg i solen har vi følgende råd:

Velg bredspektret solbeskyttelse. Sørg for at solkremen du velger beskytter mot både UVA og UVB-stråler. Det er UVA-strålene som forårsaker aldring fordi de trenger dypere ned i huden og går igjennom vinduer og skylag. UVA-stråling utgjør hele 98 prosent av den totale UV-strålingen om sommeren i Norge. UVB strålene absorberes i det ytterste laget i huden og bidrar til økt produksjon av melanin og opptak av D-vitamin. Det er UVB-strålene som gjør huden rød og solbrent, og som øker risikoen for hudkreft.

Brukt alltid høy faktor. SPF 30 og oppover blokkerer 95 prosent av de skadelige UV-strålene. Bruker du lavere SPF, så blokkerer du færre stråler. Vi har flere gode alternativer til solkrem i nettbutikken vår, blant annet denne fra Decleor og denne fra Elixir.

Smør deg inn ofte. Effekten av en solkrem svekkes etter en time. Derfor anbefaler vi at du smører deg inn minst hver annen time, og enda oftere på steder med tynn hud som brystet og leggene. Da kommer den flotte brunfargen gradvis til syne uten at du blir brent eller skader de dypere hudlagene.

Bruk Aftersun. En god Aftersun med antioksidanter, som vitamin E og kojic-syre, har faktisk evne til å reversere og reparere solskader. Dette viser helt ny forskning. E- vitamin har evnen til å stanse den skadelige prosessen som oppstår i huden når den er utsatt for sol, og Kojic-syre kan redusere den med 85 prosent. Vi anbefaler blant annet Aftersun’en fra Matis, som du kan kjøpe her.

Bruk makeup med SPF. Colorscience mineral makeup har en rekke primere og foundations som dekker godt og gir høy bredspektret beskyttelse uten å virke tyngende på huden. Produktene er dessuten fulle av vitaminer og antioksidanter som reparerer og beskytter huden. Et nøkkelprodukt du alltid bør ha med i vesken er: Colorscience Sunforgettable. Dette er et mineralpudder i kost som kommer i faktor 30 og 50. Produktet kan brukes over makeup som en touch-up i løpet av dagen. Colorscience solmakeup er anbefalt og godkjent av Skin Cancer Foundation i USA.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *