Hva gjør microneedling for huden?

Du har sikkert hørt om disse nålene som føres over huden. Det høres skrekkelig ut, eller hva? Det er fornuftig å sette seg bedre inn i slike teknikker før du stoler på lovord om resultater. Jeg har brukt god tid på å samle fakta for deg, for tro meg det er mye feil informasjon der ute… Jeg snakker på vegne av huden og dens helse og det er dette du bør vite:

treatments_2_010Kan microneedling virkelig ha effekt på alt fra aknearr, til linjer og rynker? Selv på brannskadet hud hevdes det å ha god effekt. Kan nålene fornye huden såpass?

Hva er microneedling?

Det er en prosedyre hvor en hudterapeut eller kosmetisk sykepleier bruker en spesialdesignet penn som fungerer som et stempel hvor små nåler føres over huden. I klinikk utføres behandlingen av behandlere som har fått god opplæring i nållengde i forhold til hudtype, hvordan nålene skal beveges over huden og ikke minst hygienen som er viktig i en slik behandling.  Behandlingen har eksistert siden 90 tallet, men er nå videreutviklet og har blitt populært hos både hudterapeuter, kosmetiske sykepleiere og leger. Mange aggressive behandlinger ser vi nå blir erstattet med microneedling. Vi vil se mye av dette i fremtiden.  En studie fra 2009 viser at mer enn av (80% opplevde resultatene som svært gode på en tipunkts skala. Ingen opplevde bivirkninger. Les mer her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840919/

Når disse ultratynne nålene av medisinsk stål føres over huden lages  små kanaler og en kontrollert skade i huden. Småskadene gir huden beskjed om å reparere huden i området som er behandlet og dette setter i gang collagenproduksjonen. Mer collagen i et område gir en fastere hud med mindre linjer.

De små kanalene i huden gir en bedre penetrasjon av virkestoffer i produkter påført umiddelbart etter. Etter behandlingen anbefales gode, målrettet produkter som vil trekke godt ned i huden og gi maksimal effekt.

Hvordan utføres en slik behandling?tpp_3692

Det finnes forskjellige apparater/utstyr, men i prinsippet beveges nåler over huden i alle retninger, horisontalt, vertikalt og diagonalt. Med stabil hånd. Før dette rensens hud grundig og etter behandlingen legges det på et serum og/ en maske som roer og fukter huden. Noen tilfører også serum under selve rulleprosessen. Det legges en bedøvende salve før behandlingen starter når det jobber i dybden.  Hvilken lengde på nålene som er mest effektiv til forskjellige hudproblemer vet den spesialtrente behandleren du oppsøker. Det er viktig å følge anbefalt lengde for ikke å skade huden. Det jeg imidlertid kan fastslå er at du trenger 4-6 behandlinger for å få en virkelig effekt på linjer og akne.

Hva har microneedling effekt på?

Alle problemer som ikke kan hjelpes med overflatepeelinger ser ofte resultater av microneedling. Aknearr har behov for en fornyelse i dybden og en økt collagenproduksjon for å få best mulig resultat. Når det kommer til hudaldring vil micro-needling være supert å kombinere med andre hudterapeutiske behandlinger. Her vil vi også ha en økning i collagenproduksjonen og en best mulig penetrasjon av de aktive anti-age ingrediensene vi bruker. En økt collagenproduksjonen og reparering av hudskade vil ha effekt på de fleste hudproblemer. Vi har til og med sett fine resultater på brannskader, som blir mer elastiske og mykere.

treatments_2_007Kan alle bruke microneedling?

Det er en aktiv behandling. Personer med veldig sensitiv hud eller de som lett får sår i huden bør nok holde seg unna. De som har rosacea, eksem eller betent akne bør også være forsiktige. Noen rullesystemer har egen programmer og egne nållengder til slik hud, men dette bør du undersøke før du starter. Det er noen kontraindikasjoner mht til medisinbruk eller nedsatt sårheling. En erfaren terapeut vil vite alt dette.

OBS!

  • Det er ekstremt viktig med hygiene under slike behandlinger!  Klinikken bør bruke engangsutstyr som kastes etter hver behandling, samtidig som håndtak og apparat steriliseres.
  • Sørg for at du bruker produkter du blir anbefalt etter behandlingen. Dine ordinære produkter kan inneholde ingredienser som vil bli for aktive når de trekker så raskt inn i huden. Aromatiske essenser er et eksempel på ingrediens som har god effekt normalt, men kan bli for aktivt i kombinasjon med microneedling. Det er viktig at du bruker produkter som kan kombineres med behandlingen og som samtidig vil gi en økt effekt grunnet kanalene i huden.

Oslo Hudpleieklinikk har god erfaring med microneedling

tpp_3695Oslo Hudpleieklinikk har terapeuter som trenes intensivt og regelmessig i alle disse behandlingene. Vi tilbyr flere varianter microneedling, fra de effektive behandlingene som gir endring i dybden og til de litt mildere behandlingene som gir generelt bedre hudhelse. En fantastisk glød er uansett resultat av slik behandling. Er du nysgjerrig, men litt skeptisk, anbefaler vi at du tester en Comcit behandling i første omgang. Her kjøles huden ned før behandling, for å redusere irritasjon og eventuell blødning. Nållengden er snill og tilpasset ditt ønske og din hudtype. Det hele avsluttes med oksygenbehandlingen som er kjent for å gi en fantastisk glød. Denne behandlingen kan du ta dagen før en fest og den er en fin introduksjon til videre behandlinger med microneedling.

Husk at alt som har såpass effekt på huden bør utføres av behandler med god utdannelse og trening på dette området.  Dette er ikke behandlinger du gjør selv eller kjøper på salg. Erfarne terapeuter gir deg supre resultater, helt fri for skade. Spør oss gjerne om mer informasjon!

MVH Anki/ Oslo Hudpleieklinikk
Anki