Dette bør du vite om fillers!

En filler er en laboratoriefremstilt, legemiddelklassifisert gele som injiseres i hudens dypere lag for å erstatte volumtap eller korrigere ujevnheter. De fleste fillermerker inneholder hyaluronsyre, et stoff som allerede finnes i kroppen. Hyaluronsyre trekker til seg og binder fuktighet i huden. Kun små mengder skal til for å oppnå en generell foryngende effekt. Type filler velges ut fra område som behandles og ønsket effekt. Hvor dypt de injiseres avhenger også av område og behandling. Det skal injiseres av lege eller spesialutdannet sykepleier, med spesialutdannelse og erfaring innen kosmetiske injeksjonsbehandlinger.

Fillers har lenge vært forbundet med store lepper og høye kinnben, en noe unaturlig look. Mange er livredd denne effekten og tør ikke tenke på å utsette seg for dette. Nå er det likevel slik at det er enormt mange mennesker som få satt fillers. Grunnen til at du ikke kan se det er jo at de har fått utført dette riktig, av rett personell, i rett område og med rett filler i riktig dybde. Blir dette utført riktig skal ikke noen kunne se at du har gjort noe og hvor, men bare at du ser generelt freshere ut.

Trenden har utviklet seg. Før dreide de seg om å fylle opp lepper og linjen mellom nese og hake (nasiolabiale linjene). Nå ser vi at fillers som f.eks.  Skinbooster er mer populært. Her får du en flott hudforyngende fuktbehandling som gir en generell fornyelse til hele ansiktet.  Her reguleres fuktbalansen i huden og resultatet ser veldig naturlig ut, som om du har sovet en veldig god natt (eller flere).

Hva brukes fillers til?

 

  • Fyller ut og minsker rynker og linjer i ansiktet.
  • Forsterker konturer i ansiktet som er visket litt ut eller aldri har vært tydelige, som hake, kinnben, kjeve eller lepper.
  • Glatter ujevnheter som arr og groper i ansiktet.
  • Skaper symmetri i ansiktet.
  • Gjenoppretter volumtap i utvalgte deler av ansiktet

En filler erstatter ikke et kirurgisk inngrep.

Et ansiktsløft er en langvarig endring, mens en fillers effekt avtar, avhengig av hvilken filler du har brukt og hvor i ansiktet den er satt. Dette er mer midlertidig. En touch-up etter 6-9 måneder, og etter hvert årlig, er vanlig.
De mest kjente fillers på markedet er: Restylane, Juvederm og Radiesse.

 

Hvor bruker man fillers?

Fillers kan brukes der det er behov, men mest vanlig er det å bruke de på hals, ansikt, bryst og hender.

Bivirkninger:

I likhet med alle tilsvarende behandlinger registreres bivirkninger, men det rapporteres om så få komplikasjoner at behandlingen regnes som trygg, hos kvalifisert personell. Ømhet og hevelse like etter behandling er vanlig. Blåmerker kan forekomme.  Den vanligste bivirkningen, selv om den er sjelden, er klumpete resultat. Dette skyldes dårlig plassering av produkt. Er du allergisk bør du likevel alltid konsultere lege før du begir deg ut på slik behandling.

 

Gå til en ekspert!

Oslo Hudpleieklinikk har et profesjonelt team av injeksjonsterapeuter, med lang erfaring og mange gode resultater å vise til. Spør oss gjerne om råd!